Kawy speciality to najwyższej jakości produkt, z najlepszych świeżych ziaren, pozbawiony wszelkich defektów. Kawy
speciality w Andronach pochodzą ze zrównoważonych upraw – kawy są dostarczane bezpośrednio od dostawcy, bez pośrednictwa wielu firm transportujących. Ziarna pochodzące z różnych regionów świata charakteryzują się wyjątkowym aromatem, na który wpływają warunki uprawy i mikroklimat w danym miejscu. Jakość zachowana jest na każdym etapie – od sadzonki kakaowca aż po filiżankę ulubionej kawy, która towarzyszy Ci każdego ranka. Dzięki współpracy z najlepszymi dostawcami kaw speciality w Andronach możemy pochwalić się najdłuższą półką kaw speciality w Warszawie!
Kawiarka, drip czy AeroPress?
Jeżeli decydujesz się na zakup świeżej kawy speciality, podstawowym sprzętem, w który musisz się zaopatrzyć, jest młynek do kawy. Warte uwagi są młynki żarowe, które działają na zasadzie walca – zamiast ciąć ziarna (jak młynki ostrzowe), rozgniatają je i nie generują dużej ilości pyłu kawowego.
Gdy odpowiednio zmielisz ziarna pora na parzenie. Najprostszym zastępstwem dla ekspresu jest uwielbiania we Włoszech, Szwajcarii czy Portugalii kawiarka.
Jej cena jest stosunkowo niska, a napój wychodzi naprawdę pyszny. Przygotowanie kawy w kawiarce jest bardzo proste i poradzą sobie z nim nawet niedoświadczeni kawosze.
Jeśli chcesz wydobyć z kawy jak najwięcej soczystości i naturalnych nut owocowych, postaw na AeroPress. To proste urządzenie, działające podobnie jak…strzykawka! AeroPress składa się z sitka z filtrem, tłoka i cylindra, przed który wylewa się gotowy napar. Cały proces przygotowania kawy zajmie kilka minut. AeroPress to idealne urządzenie
dla lubiących eksperymentować poszukiwaczy najlepszych kawowych aromatów oraz tych, którzy lubią zabrać ulubioną kawę w podróż – nie zajmuje wiele miejsca i jest łatwy w transporcie. Pokombinuj z ilością wody w AeroPressie, by uzyskać idealny dla siebie smak!
Jeśli jesteś kawowym konserwatystą i poszukujesz najwyższej jakości – nawet gdy chodzi o małą czarną pitą w biegu pomiędzy kęsami śniadania – wybierz drip. Drip to nic innego jak stożkowy filtr, który może być wykonany z porcelany, szkła, metalu lub plastiku. Każdy z materiałów cechują inne właściwości. Parzenie kawy w dripie to najbardziej klasyczna metoda przelewowa. Znaczenie mają żłobienia w środku dripa, które odpowiadają za przepływ wody i wydobywają z kawy wszystkie aromaty.
Gdy znajdziesz metodę parzenia, która będzie pasowała do Twoich upodobań (i ziaren) zobaczysz, jak wspaniała może być domowa kawa speciality!
Nie tylko dla smakoszy
Wszyscy, którzy odwiedzają Androny, Kawiarnia i Specialitesy na Warszawskim Grochowie to nasi Goście, nie Klienci. Tak samo jest z internetową odsłoną Andronów. Wybrana przez Ciebie kawa zostanie dostarczona pod wybrany adres w ekologicznym opakowaniu, bez użycia plastiku – przecież tak samo, jak Ty chcemy dbać o środowisko naturalne!
Jeżeli dopiero zaczynasz przygodę z kawami speciality odważ się spróbować jak najwięcej rodzajów ziaren, by znaleźć swój ulubiony smak.
Mieszkając w Warszawie lub będąc w stolicy przejazdem, zawsze możesz wstąpić do stacjonarnej Androny, Kawiarnia i Specialitesy i spróbować z nami wybranych przez siebie ziaren – zaparzymy
dokładnie taką kawę, jaką wybierzesz z najdłuższej półki kaw speciality.