Czy słodkie i smaczne może być zdrowe? Oczywiście, że tak! Właśnie takie są czekolady rzemieślnicze, wyrabiane metodą bean to bar od Beskid Chocolate.
Beskid Chocolate to manufaktura czekolady z Węgierskiej Górki w Beskidzie Żywieckim na południu Polski. To właśnie od nazwy miejscowych pasm górskich powstała nazwa, która podkreśla lokalny, rzemieślniczy charakter czekoladowych wyrobów. Każda czekolada powstaje od ziarna do tabliczki. Ziarna kakaowca są starannie wybierane, by otrzymać aromatyczny, jakościowy wyrób – to właśnie od tego półproduktu zależy finalny smak czekolady. Beskid Chocolate współpracuje także z gospodarstwami z certyfikatem ekologicznym, które dostarczają naturalne ziarna do produkcji czekolady.
Naturalne dodatki, rzemieślnicze metody wyrabiania i niespieszny proces produkcji czynią każdą tabliczkę niepowtarzalną!
Już teraz czekolady bean to bar od Beskid Chocolate dostępne są w specjalnej selekcji sklepu Androny – zamów online z dostawą pod wybrany adres!
Jak powstaje czekolada bean to bar?
Proces powstawania czekolady bean to bar, czyli od ziarna do tabliczki to najwyższa forma rzemieślniczego kunsztu. Polega na kontroli procesu powstawania czekolady już od wyboru odpowiednich ziaren, zwracając uwagę na region upraw i warunki klimatyczne, przez własnoręczne sortowanie i prażenie, aż po wytworzenie masy czekoladowej i dobór dodatków – a finalnie uformowanie tabliczki czekolady.dasdasd
Produkcja czekolad bean to bar to niezwykle czasochłonny proces. Osobisty nadzór nad każdym etapem procesu produkcji jest gwarancją jakości i przekłada się na niepowtarzalny smak i aromat. Każda tabliczka od Beskid Chocolate jest wyjątkowa!
Showing all 2 results