Odpowiednie dla wegetarian i wegan, pełne naturalnego smaku, bez dodatku polepszaczy smaku i sztucznych słodzików – mowa o rzemieślniczych, ręcznie wyrabianych przetworach i pastach od Olgi z Levandii. Olga z zawodu jest cukiernikiem. Z pasji do natury przygotowuje konfitury i domowe masło orzechowe z naturalnych półproduktów. Czym smarowidła Olgi różnią się od tych sklepowych? Przede wszystkim składem – nie znajdziesz tu chemii i polepszaczy smaku. Dżemy i pasty świetnie komponują się z pieczywem, waflami, sucharkami, naleśnikami, z jogurtem lub owsianką, a także solo!
Przetwory nie tylko na zimę
Konfitura truskawkowa z prawdziwych owoców, a może domowe masło orzechowe? Olga dostarcza nam smarowidła, które posmakują każdemu! Celem jej działalności jest wykorzystanie tylko naturalnych półproduktów — co widać już na pierwszy rzut oka na czystej etykiecie. Owoce z sezonowych, lokalnych upraw, starannie wyselekcjonowane naturalne dodatki, brak sztucznych barwników, polepszaczy smaku i konserwantów to gwarancja, że w każdym słoiczku znajdziesz to, co najlepsze! Rzemieślnicze metody wyrabiania — bez udziału technologii oraz czas poświęcony na przygotowanie produktu to przepis Olgi na sukces.
Levandi nie zajmuje się produkcją masową — każdy słoiczek powstaje z dbałością o najmniejszy szczegół, co przekłada się na walory smakowe i aromaty.
Nie masz czasu wekować przetworów na zimę, a sklepowe produkty nie do końca Cię zadowalają? Gotowe, własnoręcznie wyrabiane przetwory od Levandi to doskonała alternatywa. Każdy słoiczek jest po brzegi wypełniony witaminami i naturalnym smakiem! Ponieważ smarowidła od Olgi są w 100% naturalne, cechuje je krótki termin przydatności do spożycia.
Do czego ta konfitura?
Tradycyjnie świetnie pasują do wszelkiego rodzaju pieczywa, tostów, wafli i sucharków – zdrowe kanapki to idealny pomysł na dobry początek dnia lub na lunch. Skomponowane z pełnoziarnistym pieczywem lub innym produktem wysokiej jakości będą pełnowartościowym posiłkiem w dziennym menu.
Nie przepadasz za kanapkami z konfiturą, a może szukasz niebanalnych pomysłów na przekąski? Zdrowe, domowe przetwory i pasty świetnie sprawdzą się jako dodatek do dań i deserów. Truskawkowa konfitura sprawdzi się na zimno — w połączeniu z ulubionymi lodami lub na gorąco — jako dodatek do herbaty. Smarowidło z orzechów zawiera mnóstwo witamin, minerałów, białka i wielonienasycone kwasy tłuszczowe — to produkt, który powinien znaleźć się w codziennej diecie. Łyżka masła orzechowego wzbogaci smak owsianki. Jeżeli masz więcej czasu, przygotuj na lunch batoniki z masłem orzechowym lub owocowy bowl. Masło orzechowe, ze względu na swój specyficzny smak, sprawdzi się też do wytrawnych potraw. Weganie i wegetarianie mogą przyrządzić zupę orzechową z mlekiem kokosowym. Mięsożercy mogą wykorzystać orzechowy krem do zrobienia sosu orzechowego satay — świetnie pasuje do kurczaka, ale też do warzywnej sałatki.